Uw droomauto importeren naar België uit Denemarken

Garage Blomme is uw auto-importeur voor het importeren of invoeren van uw favoriete auto of bestelwagen: het voertuig uitkiezen & controleren, negotiëren, deal sluiten, douane formaliteiten, transport, keuring, nummerplaat, verzekering, levering uitvoeren in uw plaats.
Wij importeren en transporteren uw auto vanuit alle landen van de EU en dit tot op uw oprit. Snelle import van full-option auto’s vanuit Duitsland, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland is onze core business…

Auto importeren: de voordelen zijn legio

 • Prijssetting: in sommige gevallen kan het importeren van een auto goedkoper zijn dan het kopen van een vergelijkbaar model op de lokale markt. Dit kan te wijten zijn aan factoren zoals waarde schommelingen, belastingverschillen, hogere prijzen op de lokale markt, of het beschikbaar zijn van specifieke modellen die niet lokaal verkrijgbaar zijn.
 • Modelkeuze: door een auto te importeren, krijg je mogelijk toegang tot een breder scala aan modellen die in België niet beschikbaar zijn. Dit is vooral relevant als je op zoek bent naar een specifiek model, een zeldzame auto of een voertuig met bepaalde kenmerken of specificaties.
 • Unieke opties: auto’s kunnen specifieke opties of configuraties hebben die niet worden aangeboden op de Belgische markt. Door te importeren, kun je een auto verkrijgen met uw voorkeursspecificaties, zoals motorisering, interieurafwerking, specifieke opties.
 • Terugkeer naar België: als je verhuist naar een ander land of bij terugkeer naar België, wil je mogelijk je eigen, vertrouwde auto importeren in plaats van er een andere te kopen.
 • Sentimentele waarde: soms willen mensen een auto importeren vanwege sentimentele waarde. Het kan bijvoorbeeld gaan om een oldtimer, een erfstuk of een auto met emotionele betekenis.

Auto importeren: welke administratie komt hierbij kijken

 • Toepassen Belgische wetgeving op auto import: wij raadplegen voor u de Belgische douane of deze van het land waarnaar je wenst te importeren om de specifieke regels en voorschriften te achterhalen. We informeren je over de invoerrechten, belastingen, milieuvoorschriften en andere vereisten waaraan moet worden voldaan.
 • Wij zorgen voor de transitplaten en bieden u een verzekerd transport aan.
 • Douaneafhandeling: wij geven uw auto aan bij de douane via het online digitaal E705 formulier.
 • Pre-registratie van het voertuig: na aankomst van de auto pre-registreren we uw wagen in de DIV-databank.
 • Technische keuring: we zorgen ervoor dat uw wagen voldoet aan de technische en veiligheidsnormen van het land en organiseren de keuring voor u
 • Inschrijving: wij bezorgen u het roze formulier waarmee u uw wagen via uw verzekering kunt inschrijven.
 • Uw wagen is ingeschreven.
 • U ontvangt met de post de nummerplaten.

Auto of bestelwagen importeren: ons stappenplan

De prospectie: u hebt een droomauto of -camionette voor ogen, of u wenst graag dat wij vanuit onze ervaring een kleine zoektocht doen specifiek naar uw model en merk toe.

Wij nemen contact op met de verkoper en doen de onderhandelingen in uw voordeel.

Wij controleren het betrokken voertuig op schade of andere gebreken.

U koopt de auto aan via de door ons opgevraagde bestelbon.

Wij transporteren uw auto naar België met verzekerd transport

Wij regelen alle administratieve formaliteiten: aangifte bij de douane, pre-registratie, technische keuring, roze papier, inschrijving.

Wij leveren de auto of camionette af op uw oprit

We factureren met transparante prijzen afhankelijk van de afstand tot het importland en het type wagen.
Bekijk hier onze interessante tarieven.